Lingezegen

Elst
Route.nl

Elst

Park Lingezegen is een nieuw groot landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen. Deze route neemt je mee door twee deelgebieden voor een heerlijk rustige en afwisselende wandeling.

De Park
Je start de route in De Park, het deelgebied dat is vernoemd naar het voormalige kasteel De Parck. De Notenlaan vormde ooit de oprijlaan van dit kasteel. Dit deelgebied lijkt heel erg op een stadspark. Je wandelt door een mozaïek van lanen, stukken bos en open gedeelten. Dit landschap wordt doorsneden door het markante Romeinse Lint, een brede zone die is aangelegd met watergang en kastanjebomen.

Het Waterrijk
Het tweede deel van de route loop je door deelgebied Het Waterrijk. Zoals de naam al suggereert, staat hier het water centraal. Je wandelt langs de Rijkerswoerdse Plassen die zijn ontstaan door zandwinning eind jaren zeventig. Het is hier heerlijk rustig lopen. Ideaal om even je hoofd leeg te maken en de accu op te laden. Via deelgebied De Park kom je weer bij het startpunt in Park Lingezegen. Tijd voor een koffie met iets lekkers!

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Lingezegen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden