Leur

Etten-Leur
Route.nl

Etten-Leur

Het Brabantse Leur is een mooi oud dorpje dat deel uitmaakt van Etten-Leur. Trek je wandelschoenen aan voor een leuke wandeling door het oude dorpshart en langs de randen van de polders.

Leurse Haven
De route start bij De Turfvaart, een gezellig restaurant dat aan een jachthaven ligt. Even later loop je door Moerlaken, een straat die wordt doorsneden door een waterloop en oogt als een park. Je passeert De Lelie, een mooie korenmolen uit 1804. Aan de havenkade staan enkele nieuwe gebouwen die zijn optrokken in de stijl van oude pakhuizen. Ook zie je er nog een authentiek oud pakhuis staan.

Trouwkerkje
Bij knooppunt 7 kom je langs enkele fraaie monumenten, zoals het Trouwkerkje uit 1614. Dit kerkje is herbouwd, nadat zijn dertiende-eeuwse voorganger door de Spanjaarden was verwoest. Hoogstwaarschijnlijk heeft Adriaen van Bergen, de Leurenaar die dankzij zijn turfschip verantwoordelijk was voor de verovering van Breda, bijgedragen aan deze herbouwing. Verderop aan de weg zie je nog twee prachtige villa’s van rond 1900. Bij De Turfvaart is het tijd voor iets lekkers!

Bezoek de website >>

Route Noord-Brabant

  Reviews van Leur

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt