Landgoed

De Bilt
Route.nl

De Bilt

Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug is meer dan genieten van de stilte, glooiende paadjes en gevarieerde bossen. Je kunt je ook vergapen aan de vele statige buitenplaatsen die hier aan het einde van de achttiende eeuw door de Hollandse rijken zijn aangelegd.

Lustwarande voor de wandelaar
Op landgoed Beerschoten loop je door een Engels landschapspark met een stromende beek, weides en oude lanen. Als je even niemand ziet, kun je hier stiekem dagdromen dat je een ommetje maakt over je eigen landgoed. Na een tijdje stap je het aangrenzende Panbos binnen, een jong bos van vooral grove dennen. Terwijl je over de Soestdijkseweg Zuid wandelt, zie je de vele dikke eiken en beuken op Landgoed Houdringe. Ze zijn bijna 250 jaar oud.

De Hooge Kampse Plas
Hoe anders is je uitzicht net buiten De Bilt. Je wandelt langs langgerekte graspercelen die dooraderd zijn met slootjes. Bij de Hooge Kampse Plas kun je zien hoe de nieuwe natuur aan deze voormalige zandwinput zich ontwikkelt. Strijk aan het einde van je wandeling neer in Van der Valk Hotel De Bilt - Utrecht. Na een drankje en hapje kun je in je comfortabele bed verder dromen over je eigen landgoed.

Stelling van Utrecht
Net onder natuurgebied De Hooge Kampse Plas zie je in de polder Fort Voordorp liggen, een van de zestien forten van de Stelling van Utrecht die op zijn beurt deel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort is in 1870 voltooid en moest de nabijgelegen inundatiesluizen verdedigen, maar ook de spoorlijn Utrecht-Amersfoort. Het geheel bestaat uit een onregelmatige vierhoek waarin zich een bomvrije kazerne en schuilplaatsen bevonden. Tegenwoordig is het fort, een rijksmonument, in gebruik voor evenementen. Meer ontdekken van de natuur en cultuur in de omgeving van De Bilt? Stap dan op je fiets om de routes 115155, 115158, 115802 en 318696 te rijden.

Bezoek de website >>

Route in Utrecht

  Reviews van Landgoed

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden