Hoorn

Hoorn
Route.nl

Hoorn

Hoorn was ooit een van de belangrijkste havens van de wijde regio. Daarom zie je er nu nog steeds prachtige monumenten, die herinneren aan eeuwenoude rijkdom.

Markermeer
De route gaat van start bij Van der Valk Hotel Restaurant Hoorn. Na een overnachting ga je op pad – maar je kunt hier ook alleen parkeren en genieten van koffie en appeltaart! Hiervandaan maak je een mooie stadswandeling door Hoorn. Dit monumentale stadje met zijn vele historische gebouwen is de officieuze hoofdstad van de regio West-Friesland en een deel van Hoorn is beschermd stadsgezicht. Vanaf de Westerdijk geniet je van mooi uitzicht over het Markermeer.

Monumenten
Op Amsterdam na was Hoorn eeuwenlang de belangrijkste havenstad in de omgeving. Je ziet nog veel van deze rijke geschiedenis in het oude stadshart terug. Door de vele schitterende monumentale panden geniet dit deel beschermd stadsgezicht. Je passeert o.a. de gebouwen van het Westfries Museum en de schitterende Waag uit 1609. Op de Grote Oost zie je het ene na het andere oude pand. Ook wandel je langs de zestiende-eeuwse Oosterpoort, de enige overgebleven stadspoort in Hoorn.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

  Reviews van Hoorn

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden