Holten

Holten
Route.nl

Holten

De Holterberg ten noorden van het dorpje Holten is bekend onder wandelaars, maar ook het gebied ten zuiden van Holten is de moeite waard om te ontdekken. Trek je wandelschoenen aan en wandel langs kleine buurtschappen in deze omgeving.


De Beuseberg
Vanuit het gezellige dorpje Holten wandel je de groene omgeving in. Je loopt in de richting van het buurtschap Look en vervolgens zet je koers naar het buurtschap Beuseberg. De Beuseberg is ook de naam van een heuvel in dit gebied. Deze heuvel is ongeveer 34 meter hoog en het maakt deel uit van het Lookerenk, een heuvelachtig gebied in de buurt van Look. Met Pasen wordt er ieder jaar een paasvuur ontstoken op de Beuseberg. Naast heuvels vind je op deze route ook verschillende beboste gebieden. Je kunt tijdens het wandelen dus genieten van gevarieerde landschappen.


Grand Café De Biester
Vervolgens loop je Holten weer binnen. Het start- en eindpunt van de route wordt gevormd door Grand Café De Biester. Hier kun je terecht voor een koffiepauze, een lunch of een diner. Lekker even uitrusten van het wandelen, nieuwe energie opdoen en genieten van het zonnetje op het terras als het mooi weer is. Als je weer helemaal fris en fruitig bent kun je de omgeving verder verkennen met route 409924.


Oudheidkamer Hoolt’n
In de Oudheidkamer Hoolt’n kom je meer te weten over de geschiedenis van Holten en de omliggende gebieden. Zo vind je er bijvoorbeeld exposities over bijzondere families uit Holten en bijzondere gebouwen in het dorp. De exposities worden regelmatig gewisseld, dus er is hier altijd wel iets interessants te zien.

Bezoek de website >>

Route in Overijssel

  Reviews van Holten

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden