Hilversum

Hilversum
Route.nl

Hilversum

Hilversum staat natuur bekend als mediastad, waar wist je dat je in en rondom Hilversum ook heerlijk kunt wandelen? Deze route neemt je mee dwars door Hilversum en door de groene natuur net buiten de stad. Zo maak je kennis met alle moois dat Hilversum te bieden heeft.


Op naar het Corversbos
Net buiten het centrum van Hilversum begin je aan je wandeltocht. Vanuit hier wandel je door deze groen ‘tuinstad’ waarin de bebouwing naadloos overgaat in mooie natuurgebieden. Naast de mooie natuur vind je vooral veel imposante villa’s in Hilversum. Er valt kortom genoeg te zien tijdens deze wandeling. Na ruim twee kilometer wandelen kom je langs de Beeld en Geluid Experience. Hier kun je steeds wisselende tentoonstellingen bekijken die te maken hebben met radio, tv, film en muziek. Vervolgens wandel je verder naar het Corversbos. Een andere bezienswaardigheid in Hilversum is de bijenschans Corversbos. Bij deze imkervereniging worden regelmatig open dagen en cursussen gehouden. Als het hek openstaat, kun je er terecht voor een potje honing.


Hotel Ravel
Het start- en eindpunt van de route is Hotel Ravel. Hier kun je heerlijk overnachten in een van de comfortabele kamers. Als je de volgende dag bent uitgeslapen kun je weer verder op pad gaan met route 533230.


Het Corversbos
Het Corversbos hoorde ooit bij het landgoed Goudlust. Je vindt nog enkele statige beukenlanen in het bos die nog herinneren hieraan. Verder vind je hier donkere bossen en goudgele graanakkers die schel afsteken bij elkaar. In dit bos leven allerlei dieren zoals wezels en hermelijnen, maar ook buizerds, haviken, bosuilen en nog veel meer vogels.

Bezoek de website >>

  Reviews van Hilversum

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden