Het Broek

Wanssum
Route.nl

Wanssum

Het landschap rondom Wanssum bestaat uit prachtige groene landgoederen. Trek je wandelschoenen aan en geniet hier in alle rust van de natuur om je heen. Je zet koers naar Meerlo langs een beek en vervolgens wandel je weer terug naar Wanssum.


Een oude kapel in het bos
Het Café van Wieren vormt het startpunt van deze route. Vanuit hier loop je door natuurgebied Het Broek naar Meerlo. Dwars door dit natuurgebied heen loopt de Grote Molenbeek. Deze beek mondt uit in de haven van Wanssum en vanuit hier stroomt het water verder naar de Maas. In het bos tussen Wanssum en Meerlo ligt de bekende St. Goar Kapel uit 1662. Dit is een van de oudste kapellen die je vindt in deze regio. Vroeger lag er een waterput bij deze kapel. Het ‘geneeskrachtige water’ uit deze put werd gebruikt om koude koortsen te genezen. In de 2e helft van de 19e eeuw werd deze put vernield en later helemaal gesloopt.


Café van Wieren
Na zo’n 4.5 kilometer wandelen kom je aan in Meerlo. Vanuit hier wandel je terug naar Café van Wieren in Wanssum. Hier kun je neerstrijken in het café voor een kopje koffie of een lekkere maaltijd. Rust even uit en doe nieuwe energie op na je tocht.


De Groote Molenbeek
Op deze route wandel je een stukje langs de Groote Molenbeek. Deze gekanaliseerde beek is ongeveer 25 kilometer lang en het water stroomt vanuit Grashoek naar Sevenum. In 1935 is een deel van deze beek rechtgetrokken. In 2000 kreeg de beek haar slingerende karakter weer terug om de verdroogde dalen en landbouwgebieden weer van water te voorzien.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

  Reviews van Het Broek

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden