Herkenbosch

Herkenbosch
Route.nl

Herkenbosch

Het Midden-Limburgse kerkdorp Herkenbosch laat zich uitstekend te voet verkennen. In het buitengebied vind je veel natuurschoon. Ook wandel je langs drie Geluksplekken: bijzondere plekjes waar lokale bewoners gelukkig van worden.

Kasteel Daelenbroeck
De eerste bezienswaardigheid op je route is Kasteel Daelenbroeck dat aan het einde van de Kasteellaan ligt. Neem er gerust even een kijkje. Als eerste passeer je de monumentale hoeve, iets verder ligt het achttiende-eeuwse kasteelgebouw. De windroos van het kasteel is een van de Geluksplekken in Roerdalen. In het buitengebied loop je langs de meanderende Roer. Je ziet hier weilanden en boomgaarden, maar ook een echte loungebank. Ga even zitten en geniet van deze Geluksplek!

Vlodroppermolen
De Vlodroppermolen is een watermolen uit 1875. Hij staat vlak voor de plaats waar de Rothenbach in de Roer uitmondt. Verderop kom je langs het bos dat om de Turfkoelen ligt, de derde Geluksplek aan je route. De Turfkoelen is een ven in een oude Roermeander, in het water groeien grote aantallen gele plomp. Even later loop je een stukje door het bos dat aan de rand van Nationaal Park de Meinweg ligt. Bij Fiets en wandelterras de Aethook geniet je van een drankje en hapje.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

    Reviews van Herkenbosch

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden