Herfstwandelexcursie

De Waal
De Waal, Natuurcentrum De Marel
Nieuwlanderweg
1793 EV De Waal

In deze tijd van het jaar is dit een goede plek om te genieten van de najaarstrek. Talrijke vogels arriveren uit meer noordelijk gelegen broedstreken en doen Texel aan om uit te rusten en energie te tanken voor hun vervolgreis of om de winter hier door te brengen.

Onder begeleiding van een enthousiaste gids maak je een mooie wandeling door natuurgebied Waalenburg. In deze tijd van het jaar is dit een goede plek om te genieten van de najaarstrek. Talrijke vogels arriveren uit meer noordelijk gelegen broedstreken en doen Texel aan om uit te rusten en energie te tanken voor hun vervolgreis of om de winter hier door te brengen.

Door de grote oppervlakte nat grasland, de vele kreken, de rust in het gebied in combinatie met een overvloed aan voedsel kun je talrijke vogelsoorten aantreffen. Dit varieert van watervogels als kol- en brandganzen, smienten, wintertalingen tot steltlopers als goudplevieren, kemphanen en wulpen. In de loop van de dag krijgen deze soorten nog dikwijls gezelschap van talloze meeuwen. Ook maak je kans op roofvogels, zoals slechtvalk, havik of blauwe kiekendief. In de bosschages bij uitkijkpunt Hertenkamp maken zangvogels als paapje, zwartkop en tjiftjaf het scala compleet. Zeker in deze tijd van het jaar is het een uitdaging om een spectaculaire dwaalgast te ontdekken!

Tijdens de excursie kun je kosteloos gebruikmaken van een kwalitatief goede leenverrekijker.

Wij sluiten de wandeling af in Natuurcentrum De Marel met een kop lekkere warme chocolademelk of koffie.

Bezoek de website >>

Herfstwandelexcursie in Waalenburg - De Marel, Texel

  Reviews van Herfstwandelexcursie

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden