Hellevoetsluis

Hellevoetsluis
Route.nl

Hellevoetsluis

Het oude vestingstadje Hellevoetsluis is prachtig om te voet te ontdekken. In de museumhaven krijg je een goed idee van de bedrijvigheid van vroeger.

Molen Zeezicht
Na een overnachting in het sfeervolle Resort Poort van Zeeland ga je op pad. Net boven Hellevoetsluis passeer je Molen Zeezicht. Deze korenmolen werd in 1717 gebouwd als vervanger voor een omgewaaide standerdmolen. De naam suggereert dat je vanuit de molen de zee kunt zien, maar niets is minder waar. Het verhaal gaat dat de naam ooit onder de verflagen van een hekje tevoorschijn kwam. Een hekje dat afkomstig zou zijn van een huis in Scheveningen…

Vuurtoren Hellevoetsluis
Hellevoetsluis was vroeger een welvarend stadje dankzij de haven, tot een kanaal werd aangelegd om de haven van Rotterdam te ontsluiten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg het stadje nog een zware klap te verduren: de Duitsers braken een groot gedeelte van Hellevoetsluis af om hun schootsveld te verbeteren. In de haven is veel te zien: je vindt er een vuurtoren uit 1822, een korenmolen uit 1801 en Droogdok Jan Blanken dat tussen 1798 en 1822 gebouwd werd.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

    Reviews van Hellevoetsluis

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.