Heldense Bossen

Helden
Route.nl

Helden

Vanuit het Limburgse Helden loop je zo de bossen in. Trek je wandelschoenen aan voor een mooie tocht door de Heldense Bossen.

Landweer
Vanuit Brasserie De Zoes wandel je binnen no-time de Heldense Bossen in. Je geniet hier volop van de stilte en de uitgestrekte natuur. Ideaal om een dagje te onthaasten in de natuur. Je loopt hier door een aaneenschakeling van naaldbos, kleinschalig akkerland en plukjes heide. Dwars door de bossen liggen nog restanten van de oude landweer: een opgeworpen aarden wal die beplant werd met doornige struiken om rondtrekkende roversbendes tegen te houden.

Monument
Aan de rand van het bos passeer je het Monument Onderduikerskamp Bovensbos. Het kamp werd in juli 1943 verraden. Verderop kom je langs het Monument ‘Sporen die bleven’. Hiermee worden de mannen uit Helden herdacht die voor dwangarbeid naar Duitsland werden gedeporteerd. Iets verderop kom je langs de vijftiende-eeuwse Sint-Lambertuskerk. Centraal aan het Mariaplein staat nog een monumentale dorpspomp uit 1865. Bij Brasserie De Zoes geniet je na het wandelen van iets lekkers en een speciaalbiertje.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

  Reviews van Heldense Bossen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt