Heerlijk Giethoorn

Giethoorn
Route.nl

Giethoorn

In en rondom Giethoorn is het heerlijk wandelen. Deze route neemt je mee langs het meertje de Bovenwijde. En je loopt langs de vermaarde pittoreske Dorpsgracht met al zijn monumenten.

Kabbelende Bovenwijde
De Bovenwijde is in de zeventiende eeuw door een overstroming ontstaan. Aan de oever groeien rietkragen, in het heldere water zie je waterlelies, gele plomp en krabbenscheer. Aan de noordkant van het meer loop je door het historische landschap De Bramen met zijn onontgonnen hooilandjes en blauwgrasland. Je wandelt ook over de Gasthuisdijk, een voormalige tolweg. Rondom het tolhuis is de buurtschap De Klosse ontstaan. Deze plaatsnaam komt waarschijnlijk van de man die hier als eerste tol hief, Michiel Hendrik Klosse.

Venetië van het Noorden
Met zijn vele bruggetjes, waterwegen en bebouwde eilandjes is Giethoorn een wereldberoemde belevenis. De route neemt je mee over het voetpad langs de Dorpsgracht. Hier ervaar je de pracht waar Giethoorn zijn bijnaam van Venetië van het Noorden aan te danken heeft. Je ziet er vele karakteristieke monumentale boerderijen. Het kost je geen moeite om dit stukje van de route een paar keer te lopen, zo mooi is het uitzicht. De route eindigt bij Café Restaurant Botenverhuur Smit Giethoorn.

Bezoek de website >>

Route in Overijssel

  Reviews van Heerlijk Giethoorn

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden