Heemskerk

Castricum
Route.nl

Castricum

Zin in een fikse wandeling met een flinke scheut geschiedenis? Vanuit het gezellige toeristenplaatsje Castricum maak je deze mooie wandeling naar landgoed Marquette. Terug in Castricum ontdek je het archeologisch verleden van de streek in het Huis van Hilde.

Landgoed Marquette
Een heerlijke lange wandeling door het landelijk gebied tussen Castricum en Heemskerk. Je ontdekt onderweg het landgoed Marquette. Het huidige kasteel is gebouwd op de grondvesten van een dertiende-eeuwse burcht. Toen vanaf 1867 het nabijgelegen Slot Assumburg leeg kwam te staan, werden de betimmeringen en gebruiksvoorwerpen overgebracht naar Kasteel Marquette. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel door de bezetters als weerstation gebruikt.

Archeologisch museum
Vlak voor het eind van de route kom je aan de rand van Castricum lang het Huis van Hilde, een museum over de archeologie en de bewoningsgeschiedenis van Noord-Holland. Je staat er oog in oog met mensfiguren uit het verleden, zoals Hilde uit Castricum. Skeletten uit de Noord-Hollandse bodem werden met forensische technieken voorzien van gezichten, heel bijzonder.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

  Reviews van Heemskerk

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden