Haringvlietsluizen

Stellendam
Route.nl

Stellendam

Rondom de voormalige zeearm het Haringvliet kun je heerlijk wandelen. Onderweg kijk je uit over het water en over de indrukwekkende Haringvlietsluizen die vanaf heinde en verre te zien zijn. Aan het begin van de route wandel je via een weg over deze sluizen heen.


Langs het Haringvliet naar Hellevoetsluis
Je begint deze tocht aan de rand van het water bij de Haringvlietsluizen. Even verderop kun je een kijkje nemen bij A-Seal, een opvangcentrum voor zeehondenpups. Wandel daarna van Goeree-Overflakkee naar Voorne-Putten over de Haringvlietsluizen en verder naar Hellevoetsluis. Je loopt daarbij voortdurend langs de rand van het Haringvliet. Bewonder de vuurtoren van Hellevoetsluis en neem daarna de veerpont naar Middelharnis. Je vaart daarbij vlak langs het bijzondere eiland Tiengemeten, middenin het Haringvliet.


Vogels spotten
Vervolgens wandel je verder door de natuurgebieden aan de rand van het Haringvliet naar Stellendam. Deze natte oevers zijn geliefd bij ganzen en allerlei soorten weidevogels. Als je van vogels houdt kun je hier dus je ogen uitkijken. Uiteindelijk kom je weer uit op het punt waar je je tocht ook begonnen bent.


Natuureiland Tiengemeten
Het natuureilandje Tiengemeten is absoluut de moeite waard. Maak hier een tussenstop op weg van Hellevoetsluis naar Middelharnis en geniet van de rust en ruimte die hier te vinden is. Er grazen onder andere runderen en verder zijn er bevers te vinden. Ook vind je hier allerlei vogelsoorten.


Let op: veerpontjes varen door de seizoenen heen op verschillende tijd. Check van tevoren online of het veerpontje op deze route in vaart is.

"

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Haringvlietsluizen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden