Groede

Groede
Route.nl

Groede

Een heerlijke wandeling rondom het Zeeuws-Vlaamse Groede. Geniet van de zee, het mooie en uitgestrekte duingebied en de wandelpaden. Het strand van Groede is in alle seizoenen mooi, ultiem genieten dus!

Wandelen door Groede
Deze korte wandeling van ruim 6 kilometer begint bij Strandpaviljoen Puur in Groede. Vanuit hier wandel je over de Zeeweg door de groene omgeving en over de duinen richting het westen. Groede is, net als veel plaatsen in West-Zeeuws-Vlaanderen, getekend door overstromingen. De inwoners van Groede worden ook wel papvreters genoemd, vanwege de Groese paptaart. Een lekkernij – koek gevuld met gele room – die vroeger door de landeigenaren aan de boeren werd aangeboden als die hun pacht kwamen betalen. Groede is een schilderachtig dorp met een aantal historische woonhuizen. Deze bevinden zich voornamelijk om de Markt, waar ook de Grote Kerk staat.

Zwarte Gatsche Kreek
Nadat je een tijdje over de Zeedijk hebt gewandeld, draai je van richting en loop je langs de Zwarte Gatsche Kreek. Dit is een binnendijkse kreek die uitkomt bij de Groedse Duintjes. Langs de rechteroever van deze kreek ligt een natuurgebied en hier wandel je dwars doorheen. Wat een rust om je heen! Langs het Zwarte Gat loop je noordwaarts en over de Zeeweg wandel je weer naar het beginpunt van deze route – dat tevens ook het eindpunt is: Strandpaviljoen Puur.

Uitrusten bij Puur
Na deze wandeling is het natuurlijk heerlijk om neer te strijken bij Strandpaviljoen Puur in Groede Bad. Je kunt hier uitstekend terecht voor een hapje of drankje of voor een diner met uitzicht op zee. Wat wil je nog meer?

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

    Reviews van Groede

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.