Gouden Ham

Appeltern
Route.nl

Appeltern

De Gouden Ham is een recreatieplas aan de Maas. Heb je zin in een dagje uitwaaien en kabbelend water? Loop dan deze route langs de plas en de Maasoever.

Dijkmagazijn
De Gouden Ham is ontstaan door zandwinning tussen 1960 en 1980. Nu is het een waterrijk recreatie- en natuurgebied. Wandelend over de dijk heb je mooie vergezichten over het kabbelende water, rechts liggen grazige weilanden. Regelmatig passeer je een oude boerderij. Ook kom je langs de Ronde Molen, een voormalige korenmolen uit 1740. Je kunt hier iets eten bij Restaurant De Korenmolen. Verderop zie je links van de weg een karakteristiek negentiende-eeuws dijkmagazijn.

Maasoever
Met een pontje steek je de Maas over, lekker nostalgisch! Vervolgens loop je langs de Maasoever. Je kijkt hier mooi uit over de rivier en de omgeving. Het is hier heerlijk rustig lopen, ideaal om de dagelijkse routine van je af te schudden. Nadat je nogmaals de Maas overgestoken bent, loop je een stukje langs de Moringerwaarden. Je ziet hier bloemrijke graslanden, struiken en loofbomen. Bij Moeke Mooren geniet je na het wandelen van iets lekkers.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

    Reviews van Gouden Ham

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden