Fort Uitermeer

Weesp
Route.nl

Weesp

Vanuit Fort Uitermeer maak je een mooie ommetje door de polder. Zorg voor waterdichte schoenen, de route loopt deels over een onverhard pad door de weilanden.

Stelling van Amsterdam
De route start bij Fort Uitermeer, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Op deze locatie werd in 1589 al een schans aangelegd voor de verdediging van Weesp. In 1845 werd de toen vervallen schans omgebouwd naar een verstevigd fort. Na de Tweede Wereldoorlog zijn enkele vestingdelen gesloopt, alleen het torenfort en enkele voormalige munitiemagazijnen bleven over. Verderop kom je langs Paviljoen Uit en Meer, een gezellige en mooie locatie voor een drankje en gebakje.

Vecht
De 's-Gravelandsevaart werd gegraven in 1634, over deze waterloop werden rijke Amsterdamse kooplui naar hun buitenplaatsen in ’t Gooi vervoerd. Vanaf de andere kant werd er turf naar Amsterdam verscheept. Langs de vaart is het mooi wandelen langs rietkragen. Vervolgens loop je de weidse polders in. Je wandelt tussen weilanden waar veel wilde bloemen groeien. Een prachtig rustig plekje. De laatste meters loop je langs de Vecht, in de verte zie je Fort Uitermeer.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

    Reviews van Fort Uitermeer

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.