Fort Rijnauwen

Bunnik
Route.nl

Bunnik

Trek je wandelschoenen aan voor een mooie wandeling door het buitengebied van Utrecht. Je vindt hier volop natuurschoon en historie.

Fort Rijnauwen
Vanuit Stayokay Utrecht – Bunnik loop je door een prachtige lommerrijke laan naar Fort Rijnauwen. Met 32 hectare is dit de grootste vesting uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort werd eind negentiende eeuw gebouwd. Tegenwoordig doen het fort en de omgeving dienst als natuurgebied. Er leven dassen, marters en roofvogels. Ook is er een grote verscheidenheid aan planten te zien, zoals orchideeën. Vanaf het voetpad heb je een mooi uitzicht op dit oude fort.

Amelisweerd
Langs de oevers van de Kromme Rijn is het lekker rustig doorstappen. Je komt door het parkbos van Landgoed Amelisweerd. Verderop kun je de rivier met een bruggetje oversteken om landhuis Oud-Amelisweerd te bezoeken. Het is tegenwoordig ingericht als museum, er zijn o.a. werken van de kunstenaar Armando te zien. Terug bij Stayokay Utrecht – Bunnik, gevestigd in landhuis Rhijnauwen, kun je nog iets drinken in het café in het koetshuis. Een historische plek – alweer!

Bezoek de website >>

Route in Utrecht

    Reviews van Fort Rijnauwen

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.