Fort bij Spijkerboor

Westbeemster
Natuurmonumenten
Westdijk 46
1464 PC Westbeemster
Datum: Van 05-06-2022 t/m 31-07-2022

Bekijk Fort bij Spijkerboor van binnen en van buiten met een gids! Tijdens de rondleiding bezoek je ook het unieke en originele draaikoepelgeschut. Fort bij Spijkerboor, bekijk het van binnen en van buiten! Het verdedigingswerk van de Stelling van Amsterdam in de Beemster komt tot leven tijdens deze stevige rondleiding van circa 1,5 uur. Onze gids vertelt je alles over de geschiedenis en bijzondere natuur op en rond het fort. Voor of na de rondleiding kun je zelf nog verder rondkijken.

Fort bij Spijkerboor van binnen
Het fort heeft een verleden als verdedigingswerk én als gevangenis. Onze enthousiaste gidsen laten je alle bijzondere plekken op het fort zien: de celblokken, oude munitiekamers, de keuken met enorme kookketels en het unieke draaikoepelgeschut. Voel hoe koel en vochtig het fort is. Je zult er maar moeten leven, werken en slapen.

Natuur rond het fort
De buitenruimte op en rond het fort is een klein natuur- en rustgebied geworden. Het fort is afgedekt met duinzand. Daardoor groeien er planten die verder alleen in de duinen voorkomen. De gangen naar de voormalige hefkoepels zijn ingericht als vleermuisonderkomen. En de fortgracht? Dat is een geliefde vaste en tijdelijke verblijfplek van vele soorten watervogels.

Bezoek de website >>

Google Maps
Rondleiding met gids op Fort bij Spijkerboor (incl. entree)

  Reviews van Fort bij Spijkerboor

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden