Elst

Elst
Route.nl

Elst

Vanuit Park Lingezegen net boven Elst maak je een heerlijke wandeling door het buitengebied naar Nijmegen. Een heerlijk rustige wandelroute met veel bezienswaardigheden.

Romeins Elst
Vanuit het schilderachtige park wandel je door de polder naar Elst. In dit oude dorpje kom je onder meer langs de prachtige Grote Kerk. Op deze plaats bevond zich rond het begin van de jaartelling al een Bataafse cultusplaats. De Romeinen bouwden er een van de grootste tempels ten noorden van de Alpen. Ook zie je in dit deel van de Over-Betuwe karakteristieke oude boerderijen liggen. En natuurlijk vele fruitgaarden.

Waalkade Nijmegen
Wandelend over de dijk langs de Waal zie je aan de horizon Nijmegen liggen. Rechts loop je langs de kolk van Elferen die bij een dijkdoorbraak in 1551 is ontstaan. Links ligt het voormalige Fort Boven-Lent uit 1862. In Lent kun je de dorpskerk met zijn fraaie witte toren bewonderen. Vanaf de Snelbinder, de speciaal voor voetgangers en fietsers aangelegde brug over de Waal, heb je een prachtig uitzicht op de Waalkade, een icoon.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Elst

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden