Elst

Elst
Route.nl

Elst

Elst kent behalve een dorpse charme ook een verrassend rijke cultuurhistorie. Deze wandeling laat je kennis maken met een aantal hotspots uit de geschiedenis van dit Gelderse dorpje.

Park Lingezegen

Dit park is een nieuw landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen met veen ruimte voor mens, landbouw, natuur, cultuur en water. De totale oppervlakte van Lingezegen beslaat 1700 hectare, en is dus ongeveer zo groot als 3400 voetbalvelden. Een leuk gebied om heerlijk te wandelen.

Langs de Linge
Je loopt niet alleen door Elst zelf, maar ook door het buitengebied. Elst ligt in de Betuwe, de fruittuin van Nederland. In het voorjaar kleuren de fruitbomen de streek met een wit-roze bloesem, in de nazomer hangen er vele appels en peren aan hun takken. Ook wandel je een stukje langs de Linge. Vanaf de dijkjes kijk je uit over natte en droge weilanden, uiterwaarden met nieuwe natuur en het kabbelende water. De route start en eindigt bij het gastvrije Linge Hotel Elst waar je heerlijk kunt eten, drinken en slapen.

De friszoete Elstar
Elst is meer dan zomaar een dorpje in de fruittuin van Nederland. De naam van het dorpje is sinds de jaren vijftig verbonden aan een van Nederlands bekendste appelsoorten: de Elstar. Deze naam is een samenvoeging van Elst en Arie Schaap, de in Elst woonachtige man die op het idee kwam om de appelsoorten Golden Delicious en Ingrid Marie te kruisen en zo een nieuwe soort te ontwikkelen. Tegenwoordig bestaat bijna de helft van het in Nederland aanwezige appelareaal uit Elstars. Meer zien van de fruittuin van Nederland? Rij dan routes 137306 en 137307.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Elst

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden