Eilandwandeling

Schiermonnikoog
Fietsenstalling op de Veerdam

Schiermonnikoog

We beginnen deze tocht bij het licht van de maan op de veerdam van Schiermonnikoog. Als je op Schiermonnikoog verblijft, dan zorg je zelf voor vervoer naar de veerdam. We lopen via de dijk en gaan dan het wad op. Het eerste gedeelte lopen we dicht bij de kwelderrand waar alleen maar hard zand ligt. Bij helder weer kunnen we genieten van de opkomende zon.

Eenmaal voorbij de slenken word het een beetje slikkig en kunnen we over de kwelders gaan lopen. In het broedseizoen is dit gebied afgesloten voor het publiek. Al zwervend over de kwelders bereiken we na 3 uur wandelen het baken Willemduin.

Vanaf hier lopen we door een soort van “wetlands” en via de duinen naar het strand. Nu volgt er een strandwandeling van 2,5 uur komen we aan bij strandpaviljoen De Marlijn. Mocht het paviljoen open zijn dan kunnen we ons hier opwarmen. Anders lopen we via het strand door naar het dorp. Hier nemen we uiteindelijk weer een bus of taxi naar de veerboot, of - voor diegenen die op het eiland verblijven, eindigt hier de wandeling.

Als enthousiaste wadloopgids vertelt David van Geenen je graag iets over het gebied waarin we lopen en beantwoordt graag je vragen.

Praktische informatie

 • voor deze tocht geldt een minimum aantal deelnemers van 5.
 • leeftijd: vanaf 15 jaar
 • startlocatie: fietsenstalling op de veerdam van Schiermonnikoog
 • afstand: 18 tot 20 kilometer
 • duur: 6 à 8 uur (excl. overtocht met de veerboot van/naar Lauwersoog en vervoer op het eiland)
 • je koopt zelf je kaartje voor de veerboot en/of vervoer op het eiland.
 • vertrek veerboot vanuit Veerhaven Lauwersoog: 06.30 uur of 09.30 uur; retour vanaf Schiermonnikoog met de veerboot van 16.30 uur of 19.30 uur
 • de tocht word zo gepland dat we rond tijdstip van laag water op het wad zijn. het moet tijdens de tocht wel acceptabel weer zijn. Bij erg slecht weer wordt de tocht afgelast.
 • deze tocht kan alleen worden gelopen buiten het broedseizoen (broedseizoen is van 15 april tot 15 juli)
 • neem zelf eten en drinken mee voor onderweg.
 • kledingadvies: deze tocht moet gelopen worden op hoge laarzen met eventueel een regenbroek er overheen (of afritsbroek; surf/zeilschoenen). Eenmaal op het strand aangekomen kun je je laarzen verwisselen voor schoenen. Zorg voor voldoende beschermende kleding. Neem altijd een muts mee, de meeste warmte verlaat via het hoofd het lichaam. Het kan koud zijn, hard waaien en regenen. Bij erg slecht weer wordt de tocht afgelast.

Deze activiteit wordt georganiseerd door David van Geenen 

Bezoek de website >>

Exclusieve eilandwandeling op Schiermonnikoog naar het baken Willemsduin

  Reviews van Eilandwandeling

  Schrijf een review!

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden