Eilandpolder

De Rijp
Route.nl

De Rijp

‘God schiep de wereld, maar de Hollanders maakten Holland.’ Een uitspraak die natuurlijk niet uit de hoge Hollandse lucht komt vallen. Kom genieten van de weidse uitzichten en oude dorpjes ten oosten van Alkmaar.

Eilandpolder
De Eilandpolder is een drassig veengebied, waar boeren met hun schuit naar de koeien gaan. Met deze stevige wandeling loop je vooral over de eeuwenoude dijken langs de polder. Je hebt prachtige uitzichten over graslanden en met riet omzoomde slootjes. In het oostelijke deel loop je door een moerassig gebied dat deels beschut is. Ook kom je langs de Menningweermolen, een rietgedekte poldermolen uit 1888 en kun je een kijkje nemen in het historische plaatsje De Rijp.

Willem Woestenburg
Een paar maanden voor de bevrijding van Nederland werd boven de Eilandspolder een Engels vliegtuig neergehaald. De verzetsstrijders Lou Beumer en Willem Woestenburg probeerden de overlevende vliegeniers in veiligheid te brengen. Ze werden echter neergeschoten door de Duitsers. Dit monument is geplaatst op de locatie waar ze het leven lieten. Let op: Van 15 maart tot 1 juli is het kerkepad tussen Oostdijk en Noordeinde afgesloten. Terug Bij Ernst kun je nog een lekker hapje eten.

Bezoek de website >>

  Reviews van Eilandpolder

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden