Burlende Herten

Epe
Route.nl

Epe

De Dellen is een bijzonder landgoed, met een heel eigen historie. Er komen hier veel edelherten voor. Vlakbij is een observatiepost op een heuvel: een goede locatie om burlende herten te observeren.

De Dellen
Vanaf je startpunt wandel je eerst naar landgoed De Dellen. Kenmerkend voor het gebied zijn de bos en heide die worden doorkruist door schilderachtige lanen. Er leven hier veel edelherten, misschien kruist er wel een je pad! Tot 1800 bestond het gebied nog voornamelijk uit heide, daarna werd het als landgoed ontgonnen door een generaal van de Bataafse republiek. Landbouwgronden werden aangelegd aan de heide raakte bebost. In 1851 werd het eigendom van weerkundige Buys Ballot.

Burlende herten
Je wandelt verder door de bossen. Wat is het hier toch heerlijk stil op de Veluwe! Geniet even van het uitzicht vanaf de observatietoren op de Holle Berg aan de rand van de heide. In de bronstperiode, van half september tot half oktober, is dit een goede plek om burlende herten te spotten. Trek geregen? Geen nood, voor je het weet ben je weer terug bij Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal, waar je een lekker hapje kunt eten.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

    Reviews van Burlende Herten

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.