Bruinisse

Bruinisse
Route.nl

Bruinisse

Bruinisse is een mooi dorpje aan de oostpunt van Schouwen-Duiveland. Deze wandeling neemt je mee door het gezellige dorpshart en langs de Zeeuwse kust, waar je even lekker uit kunt waaien.

Stoere zeebonken
Het start en eindpunt van deze route is Hotel Bru in Bruinisse. Ontdek ook restaurant Petit kitchen & bar, je kunt hier van te voren een hapje en drankje pakken. Bruinisse werd in de vijftiende eeuw gesticht, nadat het toenmalige eiland Duiveland aan de oostkant bedijkt werd. Van het oorspronkelijke oude centrum is weinig bewaard gebleven door een beschieting van de geallieerden in 1945. Toch ademt Bruinisse wel degelijk die typische Zeeuwse sfeer. In Oudheidkamer Bruinisse (ook Brusea genoemd) leer je meer over het vissersverleden van dit dorp. Het museum is ondergebracht in een stijlvol achttiende-eeuws monument dat vrijwel in oorspronkelijke staat bewaard is gebleven.

Grevelingendam
Buiten het dorp loop je over de Stoofpolder. Je hebt hier mooie vergezichten over het water van de Krammer en op de Grevelingendam, het vierde bouwwerk van de Deltawerken dat in 1965 gereed kwam. Even verderop kijk je uit over Het Zijpe, een zeearm. Aan de overkant ligt Sint Philipsland. Vanaf de Hageweg kijk je uit over het Grevelingenmeer. Ook zie je hier Nooitgedacht, een monumentale boerenhoeve uit de achttiende eeuw. De route eindigt bij Hotel en Lunchroom Bru.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

    Reviews van Bruinisse

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.