Brachter Wald

Reuver
Route.nl

Reuver

Ontdek de omgeving van De Witte Stein en het Brachter Wald tijdens deze korte wandeling net over de grens in Duitsland. Een regio waar je behalve prachtige natuur ook een rijke cultuurhistorie aantreft.

De Witte Stein
Het startpunt van deze route is de Witte Stein, aan de rand van Reuver. Dit restaurant is bij uitstek geschikt om de omgeving te verkennen. Vlakbij de Witte Stein ligt namelijk een prachtig geheim. De locatie grenst aan het Brachter Wald, een uitgestrekt, bosrijk gebied op de grens van Nederland en Duitsland. Dit bijzondere bos leent zich goed voor urenlange wandelingen of fietstochten. Bij de Witte Stein kun je gratis parkeren en je kunt hier heerlijk genieten van het mooie terras met een lunch of diner. Of gewoon van een lekkere kop koffie natuurlijk.

Brachter Wald
Het Brachter Wald is een natuurgebied op het hoogterras van de Maas. De hoogte van dit bosrijke gebied komt op sommige plekken wel boven de 60 meter. Na de Tweede Wereldoorlog vestigden de westelijke geallieerden diverse militaire bases op deze plek.Tot 1996 lag hier een uitgebreid munitiedepot van het Britse Rijnleger. Bijna vijftig jaar lang kon zich op de voedingsarme stuifzandbodem van dit verboden gebied een uniek heidelandschap ontwikkelen. Het was eerst een verboden gebied, maar vanaf 1998 kan er weer volop gewandeld en gefietst worden.

Wandelen in alle rust
Er is geen gemotoriseerd verkeer in het gebied, dus je kunt hier wandelen in alle rust. Wat een bijzondere beleving! Nadat je hebt gewandeld in het Brachter Wald, keer je weer terug naar de Witte Stein.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

  Reviews van Brachter Wald

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden