Bollenstreek

Hillegom
Route.nl

Hillegom

Vanuit Hillegom maak je een wandeling door de vele bollenvelden. Dat wordt volop genieten van de kleurenpracht. Met als kers op de taart een bezoekje aan de Keukenhof.

Hof van Hillegom
De route start bij Hotel Villa Flora. Drink hier eerst een kopje koffie, voordat je op pad gaat. Je pakt meteen wat cultuurhistorie mee. Je wandelt bijvoorbeeld langs de oude dorpspomp uit 1740. Ook kom je langs de Hof van Hillegom. Deze van oorsprong vijftiende-eeuwse buitenplaats is nu in gebruik als gemeentehuis. Verderop kom je langs de Keukenhof. Als liefhebber kun je hier je hart ophalen aan de vele bijzondere bloemen.

Pittoresk Lisse
Verderop wandel je even het oude dorpshart van Lisse door. Je passeert enkele fraaie monumentale panden. De H. H. Engelbewaarderskerk uit 1931 is in een opvallend neobyzantijnse stijl gebouwd. Verderop staat de Sint-Agathakerk uit 1903 met prachtige aanpalende pastorie. In de Lageveense Polder loop je door een landschap van hakhoutbos en vochtige, bloemrijke graslanden. Je passeert de Lageveensemolen, een poldermolen uit 1890. Wat een prachtige afwisselende wandeling!

Let op: Een deel van deze route loopt over het terrein van Keukenhof. Dit park is alleen toegankelijk van eind maart tot midden mei tegen betaling. De rest van het jaar kun je dit deel van de route niet volgen. Neem aan kijkje op de website van Keukenhof voor de exacte openingstijden en toegangsprijzen.

"

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Bollenstreek

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden