Bilthoven

De Bilt
Route.nl

De Bilt

Net boven Bilthoven kun je lekker rustig door de bossen op de uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug lopen. Deze wandeling neemt je mee door het Ridderoordse Bos, een gevarieerd natuurgebied dat op de overgang tussen de droge Utrechtse heuvelrug en de lager gelegen natte veenweide ligt. Tijdens het stappen zie je vooral naaldbomen als grove den en spar, maar ook loofbomen als de inlandse eik en berk. Tussen de bospercelen door liggen graslanden en heideveldjes.

Het Ridderoordse Bos is rijk aan spechten en reeën. Af en toe worden er ook dassen waargenomen. Zij hebben hun burchten op de beboste heuvelrug, maar zoeken naar voedsel in het open veenweidegebied. Het bos ontleent zijn naam aan Ridderoord, een versterking die hier waarschijnlijk in de middeleeuwen heeft gestaan.

Je loop ook over het aansluitende Vijverhof, een landgoed waar veel uitheemse bomen staan. Omdat het landgoed in een brede laagte van een stuwwal ligt, is het van oudsher een nat gebied. Aan de rand van het landgoed kom je langs Prins Hendriksoord, een wit landhuis uit de negentiende eeuw. De stichter van Prins Hendriksoord was een bankier, hij kocht het perceel in 1883 aan. In 1926 werd dit perceel in drieën gesplitst, één deel werd omgedoopt tot Vijverhof.

Uitvalsbasis voor deze route is Restaurant Maurits Hoeve dat is gevestigd in een historische boerderij. Buiten tref je een ruim terras aan, binnen heerst een gezellige ambiance. Je kunt hier terecht voor een drankje, lunch en avondmaaltijd. Je geniet hier van het eten, de sfeer en het prachtige uitzicht over de weilanden. Op zoek naar een bijzondere locatie voor een high-tea, brunch of buffet? Ook dan zit je hier goed. De Mauritshoeve vormt ook de uitvalsbasis voor de fietsroutes 153430 en 242723.

Bezoek de website >>

Route in Utrecht

  Reviews van Bilthoven

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden