Uitje Bakplaat

Wanneer de andijviestamppot of de salades je neus uit komen ben je toe aan iets nieuws. Na een lange werkdag heb je vaak geen zin om nog te bedenken wat je nu weer eens moet gaan eten, dus ga je vaak voor hetzelfde als elke week, maar opgegeven moment ben je er klaar mee. Ga eens voor een nieuw recept en sloof je lekker uit in de keuken, maar dan komt de grote vraag: wat ga je bereiden?

Wij hebben genoeg inspiratie voor jou om zelf eens creatief aan de slag te gaan in de keuken. Ga jij voor die hartige taart of voor die koolhydraatarme lasagne? Ben je op zoek naar een makkelijk recept of juist een gezond recept, er is keuze genoeg. Met een overvloed aan ideeën moet er toch een heerlijke maaltijd te creëren zijn! Verras je familie of vrienden met je geweldige creatie, zij zullen versteld staan van jouw kookkunsten.

Uitje Bakplaat

Wat eten we vandaag?

Deze vraag komt elke dag terug, wat moet je nu weer gaan eten? Opgegeven moment is je inspiratie weg en wat moet je dan? Wat dacht je van een zalig drie-gangendiner. Dit doe je natuurlijk niet elke dag, maar soms mag je jouw dierbare best een beetje verwennen. Begin het diner met een heerlijk pompoensoepje of maak een heerlijke carpaccio met pesto dressing. Wanneer jij geen grote eters aan tafel hebt kun je natuurlijk ook kiezen voor een stokbroodje of om het voorgerecht over te slaan. Als hoofdgerecht kan je gaan voor een stukje vlees, biefstuk of varkenshaas, maar steeds populairder is een vegetarisch gerecht. Ga voor een vegetarische burger of voor een vega pasta. Sluit het diner af met een heerlijke crème brûlée of ga voor een Italiaanse tiramisu. Wat je ook kiest, het wordt een succes. Ze zullen jouw dankbaar zijn.

Wat eten we vandaag?

Lekker en simpel

Ga voor een heerlijk avondje met makkelijke gerechten. Je hoeft niet altijd uren in de keuken te gaan staan en je uit te sloven om het gezellig te maken. Wat dacht je van een heerlijke BBQ, supergezellig met het gezin of vrienden. De BBQ ging vroeger alleen in de zomer aan, maar tegenwoordig kan die elk moment van het jaar aan. Gooi er een heerlijke kip piri piri spies op of ga voor de vegetarische BBQ-spies, net zo lekker! Maak voor ernaast een heerlijke salade, deze kan je helemaal naar eigen wens maken. Met deze lekkere en simpele ingrediënten ben jij helemaal klaar voor een smakelijke avond met familie of vrienden.

Lekker en simpel

Leuke recepten

Er zijn ontzettend veel leuke gerechten te bedenken, maar jij kiest uiteindelijk welke jij het lekkerst vindt. Of misschien welke het makkelijkste is als je niet zo’n ster bent in de keuken. Voor elk wat wils. Ga voor een makkelijke wrap met kip of voor de vega enchiladas. Ben je op zoek naar een gezonde maaltijd, kies dan voor een koolhydraatarme pasta. Deze is vaak gemaakt met courgette spaghetti of bloemkoolrijst. Een heerlijke vervanging voor echte rijst of pasta. Leuke ideeën voor een gezond tussendoortje nodig? Wees creatief en ga voor de groente of fruit poppetjes. Ideaal voor kinderen!

Leuke recepten

Bakken met kinderen

Wanneer je een dagje niet weet wat je met de kinderen moet doen, ga lekker bakken. Er zijn genoeg recepten welke niet te moeilijk zijn en waar elk kind blij van wordt. Denk bijvoorbeeld aan koekjes bakken, deze kunnen ze achteraf versieren met fondant of heerlijke chocolade. Of wat dacht je van wafels bakken of een heerlijke oreo cheesecake maken. Wanneer je liever voor een gezondere optie gaat dan zijn de ei bootjes een leuke keuze of ga voor de gezonde blauwe bessen muffins. Dit zijn voornamelijk allemaal lekkernijtjes voor tussendoor, maar we hebben ook een aantal ideeën als het gaat om een heerlijke avondmaaltijd. Ga voor een droom pizza, bak zelf een pizza en beleg deze met alles wat je kind lekker vindt. Of ga voor de klassieke pannenkoek, deze kunnen ze ook naar eigen wens beleggen. Blijer kan je een kind niet krijgen.

Op Uitjes.nl hebben wij een leuk aanbod aan recepten voor elke gelegenheid, waardoor je nooit meer hoeft na te denken wat je nu eens gaat bereiden. Heel veel bak plezier!

Bakken met kinderen