Festival Tussenland

Zwolle
Datum: 26-05-2023 t/m 28-05-2023

Een vrij toegankelijk festival van aanzienlijke schaal, waar kinderen, ouders, volwassenen, tieners; mensen van allerlei culturen, leeftijden en afkomsten kunnen genieten van top-circustheater, (inter)nationaal verteltheater en muziek uit alle windstreken. Locatie: Ter Pelkwijkpark langs de stadsgracht. Jaarlijks trekt Tussenland zo’n 50.000 bezoekers uit Zwolle, Nederland en uit Europa. Tussenland rolt cultuur uit over de hele binnenstad, met humoristische en groteske straattheateracts in de straten en op de pleinen. Tussenland werkt nauw samen met vele culturele en onderwijsspelers in de stad, om mensen weer te verbinden met elkaar, met kunst en cultuur en met hun stad. Tussenland wil daarbij jonge talenten en nieuwe makers professionaliseringskansen en een podium bieden. Festival Tussenland is één van de evenementen van stichting Festivalplatform Zwolle Unlimited. 

Totaal publieksbereik Festival Tussenland: 51.000 personen: 
32000 volwassen bezoekers en 7000 kinderen tussen 3 en 12 jaar op het festivalterrein 
8000 bezoekers op gekoppelde events in de binnenstad (Boekenmarkt, Draadloos Straatmuzikantenconcours, Van riek tot vork)  
4000 bezoekers voor de Straattheater-events in de binnenstad (i.s.m. ZwolleFonds) 

Tussenland focust op oorspronkelijkheid en een ambachtelijk hoog niveau binnen de verhalende vormen storytelling, literatuur, rootsmuziek, circus en dans. Tussenland kiest specifiek voor kunsten, waaraan het verhaal ten grondslag ligt. Verhalen vormen de bron van storytelling, van journalistiek, van liedkunst, en zijn in zichzelf een bibliotheek van de geschiedenis. Verhalen vormen ons immateriële erfgoed en onze identiteit. 

Jaarlijks stellen we onszelf allereerst de basisvraag: welke verhalen moeten nu verteld worden? We temperaturen de tijdgeest en vragen ons af waar de mens zich vandaag de dag mee bezighoudt, wat tendensen zijn in de samenleving, in de politiek, in regio, land en wereld. We bepalen aan de hand daarvan een onderliggend thema. Vervolgens maken we daarvan een vertaalslag speciaal voor de muziekprogrammering , circus- en straattheaterprogrammering en storytelling programmering. We werken naar de artiesten en de leveranciers volgens het principe van fair pay. 

Google Maps

Adres

Zwolle Unlimited
Ter Pelkwijkpark 0
8025BK Zwolle

Uitjes in de buurt

Reviews van Festival Tussenland

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.