Eric Vaarzon Morel

Amsterdam
Tobacco Theater
Nes 78-83
1012KD Amsterdam
Datum: 26-06-2021

Eric Vaarzon Morel (1961), zoon van kunstschilder Wim Vaarzon Morel, kreeg op zijn zestiende jaar les van Paco Peña op het 7e Rencontres de la Guitare in Frankrijk. Geïnspireerd door dit evenement trok hij op negentienjarige leeftijd naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte. Hij studeerde klassiek gitaar aan het Conservatorium in Utrecht.

In de jaren tachtig toerde Eric met de Zwitserse groep Flamencos door Europa. Als vast lid van de Cuadro Flamenco bespeelde hij zes jaar lang de Nederlandse theater- en concertpodia. Met zijn eigen band Chanela vestigde hij zijn naam als flamencogitarist. Het cd album “Flamenco de hoy” uit 1992 is opnieuw uitgebracht op vinyl LP ism Concerto Records.

Eric speelde het programma Turkse soefi en flamenco, op uitnodiging van de stichting Kulsan, onder andere met Tahir Aydogdu op de grote concertpodia in Nederland en Turkije. In de seizoenen van 1999 tot en met 2002 was Eric speciale gast in de theaterprogramma’s van Flairck: Symfonie van de oude Wereld, Circus Jeroen Bosch en Lucía de Moucheron. Eric Vaarzon heeft de jaren daarop nog vele mooie hoogtepunten beleefd.

Voor 2020/21 is een nieuw theaterprogramma “Spaanse sporen” in de maak waarin Eric, zangeres ELLE en danseres Conchita Boon de geschiedenis van Spanje en Nederland uitdiepen; van de list met het turfschip van Breda en het Leidens ontzet tot aan de komst van de Spaanse gastarbeiders in de zeventiger jaren van wie Eric de flamenco in zijn tienerjaren leerde. Op zaterdag 26 juni is Eric Vaarzon te aanschouwen in het TOBACCO Theater.

 

Let op: Pin Only

 

ATTENÇION: er zijn twee soorten tickets, namelijk:

- Concert ticket €24,50 excl. servicekosten

- Concert ticket plus tapas €39,50 excl. servicekosten

 

6 tapas hapjes:

Pikante gamba in knoflook

Tortilla de patatas

Gevulde champignons

Patatas bravas

Calamaris met saffraan aïoli

Mosselen in escabeche

 

Deuren open: 16:00 uur

Aanvang: 16:45 uur

Pauze en Tapas uitserveren: 17:30 uur

Einde voorstelling: 19:00 uur

Bezoek de website >>

Google Maps
Eric Vaarzon optreden

  Reviews van Eric Vaarzon Morel

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt