Zierikzee

Schouwen-Duiveland

Zierikzee is een gezellig en mooi stadje. Een goede gelegenheid dus om je wandelschoenen aan te trekken voor een prachtige wandeling.

Vogelkijkgebied
Je start de route nabij het vogelkijkgebied Cauwers Inlaag. Deze 12 hectare grote inlaag ligt ongeveer een kilometer westelijk van Zierikzee en is door aanleg van de huidige inlaagdijk in 1726 ontstaan. Eind vorige eeuw werd de inlaag gesaneerd: er werd slib uitgebaggerd en de nog overgebleven centrale eilandjes werden tot één geheel samengevoegd. Stop even, want tijdens het broedseizoen kun je hier verschillende soorten vogels zien.

Monumentenstad
Zierikzee geniet niet zonder reden beschermd stadsgezicht. Er staan maar liefst 568 monumenten, dus trek de tijd uit voor deze stadswandeling om hier de unieke historische sfeer te proeven. De stad verkreeg zijn rijkdom niet alleen door de visserij, maar ook door handel en nijverheid. Al in de middeleeuwen was het een flinke ommuurde stad met wel zes poorten. De Zuidhavenpoort is er eentje van: deze diende om de zuidelijke haveningang te beschermen.

Grandcafe De Werf
Zodra je een uurtje onderweg bent kun je even bijkomen bij Grandcafe De Werf. Geniet hier van een hapje en een drankje waarna je weer opgeladen bent voor het laatste gedeelte van de route. Voordat je bij Grandcafe De Werf stopt kom je nog langs de Molen Den Haas. De locatie van de molen is perfect, omdat het terrein hoog is. Den Haas werd gebouwd in 1727, waarvan de gedenksteen boven de toegang een stille getuige is. De ronde stenen molen draait meestal op vrijwillige basis op vrijdagen. Dan is hij ook te bezichtigen.

Adres

Route.nl

Schouwen-Duiveland

Reviews van Zierikzee

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.