Zevenhuizerplas

Zevenhuizen

De Zevenhuizerplas, Rottemeren en het Hoge Bergse Bos zijn drie prachtige natuurgebieden aan de rand van Rotterdam. Trek je waterdichte wandelschoenen aan en kom hier genieten van de rust en het natuurschoon.

Meer
Bij Lake7 / Beachclub7 geniet je eerst van iets lekkers op het gezellige terras, zodat je met voldoende energie op pad gaat. Als eerste wandel je langs de Zevenhuizerplas. Dit meertje is in de jaren zeventig ontstaan door zandwinning. Het zand is o.a. gebruikt voor het opspuiten van grond voor de Rotterdamse wijk Zevenkamp. Langs het kabbelende water kijk je uit over velden, rietkragen en stranden. Lekker uitwaaien en van de rust genieten.

Rotte
Terug bij Lake7 / Beachclub7 kun je een pitstop nemen, waarna je het riviertje de Rotte oversteekt en het Hoge Bergse Bos in loopt. In dit recreatiegebied zie je enkele heuvels liggen: ze zijn ontstaan door de berging van sloop- en bouwafval. Vanaf de top heb je een schitterend panorama over de omgeving. Door de polder loop je naar de Rottemeren. Ze liggen ietsje hoger dan de omringende, ingeklonken polders: een bijzonder Hollands uitzicht!

Adres

Route.nl

Zevenhuizen

Uitjes in de buurt

Reviews van Zevenhuizerplas

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.