Witte Bergen

Someren

De Witte Bergen is een kleinschalig natuurgebied vlakbij Someren dat zich uitstekend leent voor een heerlijke wandeling. De route neemt je ook mee door ontginningsdorp Someren-Eind en het buitengebied van de Peel.

Peel
Bij Brasserie Jan van Tieskes kun je op het gezellige terras van een koffie en een lekkere maaltijd genieten, voordat je Someren-Eind in loopt. Dit ontginningsdorp is halverwege de negentiende eeuw ontstaan. Ooit bestond de gehele Peel (ongeveer 30.000 hectare) uit woeste gronden. Nu loop je er tussen akkers, graslanden en kleinschalig bos. Ideaal om de routine van alledag even te vergeten. En om eens bij te kletsen met je medewandelaar(s).

Witte Bergen
Je loopt ook door de Witte Bergen. Deze naam verwijst naar de weidse zandverstuiving die dit natuurgebied ooit was. Rond 1925 werden hier in het kader van werkverschaffing productiebossen geplant. Het is hier heerlijk wandelen tussen de geurige naaldbomen. Aan de oever van de vijver kun je op je gemak over het kabbelende water uitkijken. De vijver ontstond in de jaren zestig, nadat er zand was afgegraven voor de aanleg van een provinciale weg.

Adres

Route.nl

Someren

Uitjes in de buurt

Reviews van Witte Bergen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.