Westerschouwen

Westenschouwen

Heerlijk wandelen door de uitgestrekte bossen van Boswachterij Westerschouwen. Daarna loop je door Burgh, een prachtig oud plaatsje.

Boswachterij Westerschouwen
Je gaat van start bij Paviljoen Duinzigt, gelegen op een unieke locatie. Je zit hier midden in de duinen van het dorpje Westenschouwen, direct naast de strandovergang en op loopafstand van het grootste bos van Zeeland. Na een kop koffie wandel je naar de ingang van de ‘Boswachterij Westerschouwen’. Het werd aan het begin van de twintigste eeuw aangeplant in het kader van de werkverschaffing. Prachtige paadjes slingeren tussen de bomen door.

Burgh
Door de duinen en bossen wandel je naar Burgh. Je ziet hier de Graanhalm, een korenmolen uit 1847. Ook kun je hier een replica bewonderen van de voormalige middeleeuwse ringburcht. Het binnenterrein is opgehoogd en de aarden wal is, inclusief de houten palissades, gedeeltelijk teruggebracht. Drink terug bij je startpunt nog even iets op het terras – op zonnige dagen heb je hier van ‘s morgens vroeg tot laat in de avond overal zon!

Adres

Route.nl

Westenschouwen

Uitjes in de buurt

Reviews van Westerschouwen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.