Wadlopen

Pieterburen

Wadlopen is een sport op zich. Wie een mooie dag op het wad wil beleven, kan met deze route zijn hart ophalen.

Pittoresk Pieterburen
Wie gaat wadlopen vanuit Pieterburen, kan even ‘warmlopen’ door naar de Waddenzee te wandelen. Een route waarop enkele fraaie monumentale panden te zien zijn. Zoals de Petruskerk uit de eerste helft van de vijftiende eeuw. En de Vier Winden, een koren- en pelmolen uit 1846. In het buitengebied kom je langs boerderij Bolt, waarvan het voorhuis uit 1801 stamt. Even verderop staat Themaheerdt, een boerderij met art-deco motieven uit 1925.

Het wad op
Wadlopen is: je voortbewegen in een ongekend landschap, waarin de stilte en de natuur een overweldigende indruk maken. De vergezichten zijn onbeschrijflijk, zeker als je beseft dat je hier alleen mag lopen bij de gratie van de zee. Af en toe is het even doorzetten, want soms kom je tot de knieën in het slik. Met een beetje geluk zie je tijdens het wandelen nog zeehondjes. Na je tocht is het heerlijk om de beentjes rust te geven en weer aan te sterken bij Hotel Waddenweelde.

Wadlopen: do’s & don’ts
Het wadlopen is ooit ontstaan als wintersport! In de winter van 1963 begon men met een tocht over het ijs (!) naar Schiermonnikoog. Meer dan vijftig jaar later is wadlopen een fenomeen. Vanuit Hotel Waddenweelde kun je arrangementen boeken voor verschillende wadlooptochten van allerlei lengtes en niveaus. Wie bijvoorbeeld nog nooit aan wadlopen heeft gedaan, kan het beste beginnen met een reguliere wadlooptocht. In de wadloopwinkel in Pieterburen zijn speciale wadloopschoenen of surfschoenen te koop. Ben je een goed getrainde wadloper? Dan kun je naar Ameland of Schiermonnikoog lopen. Maar wel altijd onder professionele begeleiding! Want de waterstanden en omstandigheden op de Waddenzee kunnen sterk wisselen. Voor meer info kun je bij Hotel Waddenweelde terecht. Wil je vanuit dit sfeervolle hotel ook eens het eerste deel van het Pieterpad lopen? Wandel dan route 517783.

Adres

Route.nl

Pieterburen

Uitjes in de buurt

Reviews van Wadlopen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.