Voorsterbos

Kraggenburg

Het Voorsterbos is een groene parel in de Noordoostpolder, net buiten het schilderachtige Kraggenburg. Ga op pad en ervaar zelf hoe het is om op de voormalige Zuiderzeebodem te lopen.

Vruchtbare bodem
Het Voorsterbos is pas in 1944 aangeplant. Maar als je het bos in loopt, voelt het Voorsterbos door de vele hoge en dikke bomen veel ouder. Dankzij de vruchtbare keileembodem bodem zijn de bomen sneller gegroeid dan verwacht. Bij de aanleg van het bos zijn op sommige plekken veel boomsoorten bij elkaar gezet, omdat men niet goed wist welke bomen hier zouden aarden. Als je goed oplet, zie je deze soortenrijke plekken nog terug.

Schelpen
In het Voorsterbos mag de natuur haar gang gaan, zodat er een afwisselend bos ontstaat. Je ziet er veel planten, maar ook vele vogelsoorten, zoals lachende spechten en jagende buizerds. Als je goed kijkt, zie je schelpen op de grond liggen. Ze maken de bodem kalkrijker, zodat er in het bos veel paddenstoelen en bijzondere planten groeien als grote keverorchis, tongvaren en brede wespenorchis. De route start en eindigt bij familiepark Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg.

Adres

Route.nl

Kraggenburg

Uitjes in de buurt

Reviews van Voorsterbos

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.