Verdronken dorp

Sint Jansklooster
Datum: 16-10-2022

Vaar mee naar het verdronken dorp Beulake. Luister naar de verhalen van de schipper over het dorp op de bodem van het meer!

Kom aan boord! Nieuwsgierig naar het verdronken dorp op de bodem van het Beulakerwijde? Met de open excursieboot varen we ruim een uur naar het verdronken dorpje Beulake. Op de plaats waar het turfstekersdorp vroeger lag, staat nu een markant kunstwerk, dat de oude kerktoren verbeeld. De schipper vertelt je bijzondere verhalen over het verdronken dorp Beulake!

De vaarexcursie Verdronken dorp is heel geschikt voor mensen die willen genieten van Nationaal Park Weerribben – Wieden en het leuk vinden om iets meer over het gebied te horen.

Vaar mee en geniet van het water én de verhalen over het ontstaan van De Wieden.

Extra informatie

  • Vaartocht van 5 kwartier.
  • Open boot, denk aan warme- en/of regenkleding.
  • Bij regen gaat de excursie gewoon door.
  • Graag kwartier voor aanvang van de vaartocht melden aan de balie van het bezoekerscentrum.
  • Neem bij warm zonnig weer voldoende drinken, een petje en zonnebrandmiddel mee.
  • Leeftijd vanaf 6 jaar.
  • Honden kunnen NIET mee op de excursieboot.

Beulake

Het dorpje Beulake ontstond in 1500 rondom de werkzaamheden van de turfstekers. Vanwege grote stormen overstroomde het gebied en ook het dorpje Beulake. Later hebben duikers vele vondsten uit het dorpje teruggevonden. Tijdens het varen vertelt de schipper uitgebreid over het verhaal van Beulake en hoe de mensen hier vroeger woonden en werkten. En natuurlijk kun je onderweg genieten van de verschillende water- en moerasvogels.

Annuleren

Vermeld bij boeking je mobiele nummer, zodat Natuurmonumenten je kan bereiken bij annulering bij gevaarlijke weersomstandigheden (te harde wind of onweer of tropische temperaturen). Regen is geen reden om de excursie te annuleren.

Google Maps

Adres

Bezoekerscentrum De Wieden
Beulakerpad
8326 AH Sint Jansklooster

Uitjes in de buurt

Reviews van Verdronken dorp

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.