Veluwezoom

Laag-Soeren

Een boswandeling is een leuke manier om weer lekker op te frissen. Deze route neemt je vanaf de rand van Dieren mee door Nationaal Park Veluwezoom.

Loofbos
De route start bij Camping Boszicht. Vanaf dit comfortabele overnachtingsadresje loop je zo Nationaal Park Veluwezoom in. Over slingerende paadjes loop je door glooiende loof- en naaldbossen. Hoe dieper je het gebied in loopt, hoe stiller het wordt. Als de zon schijnt, zie je bundels licht door het gebladerte schijnen: een prachtig plaatje. Met een beetje geluk zie je een ree of zelfs edelhert. Wat is het hier toch mooi wandelen!

Landgoed Hagenau
Af en toe loop je over brede lanen die door oude beuken of eiken zijn omzoomd. Geen wonder, Nationaal Park Veluwezoom is voor een deel samengesteld uit oude landgoederen. Zoals Landgoed Hagenau dat vanaf de Kolonieweg aan je rechterhand ligt. Dit landgoed werd in 1911 door Natuurmonumenten aangekocht en vormde het begin voor het oprichten van De Veluwezoom, het natuurgebied dat in 1930 als eerste nationaal park van Nederland werd uitgeroepen.

Adres

Route.nl

Laag-Soeren

Uitjes in de buurt

Reviews van Veluwezoom

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.