Uiterwaarden

Hattem
Route.nl

Hattem

Hattem is een prachtig Hanzestadje, maar ook de omgeving is de moeite waard. Maak eens een wandeling door de uiterwaarden, prachtige natuurgebieden waar tal van zeldzame vogels te spotten zijn.

Zeldzame vogels
Je route start na een overnachting bij B&B de Rivierduin, zo’n 2 kilometer buiten de Hanzestad Hattem. Vanuit de kamers heb je prachtig uitzicht over de IJssel. De B&B bevindt zich op een unieke locatie in de uiterwaarden van de IJssel. Deze natuurgebieden, waar het water vrij spel heeft, vormen een belangrijke overgang tussen de rivier en de Veluwe. Er komen zeldzame vogels voor zoals de ijsvogel, roerdomp en blauwe kiekendief.

Wiessenbergse Kolk
Langs de IJssel wandel je naar het zuiden. Hier volg je de Kanaaldijk langs het Apeldoorns Kanaal weer naar het noorden, vanaf het dijkje kijk je mooi uit over de plassen, houtwallen en graslanden van de Hoenwaard waar je net omheen bent gelopen. Ook zie je de Wiessenbergse Kolk liggen waar je straks langs wandelt. De route is ook de moeite waard in de winter, dan zijn bij de Wiessenbergse Kolk kleine zwanen te zien.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

    Reviews van Uiterwaarden

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.