Strijbeekse Heide

Chaam

Zin in een mooie wandeling dwars door de natuur? Kies voor de Strijbeekse Heide. Bekijk hoe mooi de vennen zijn hersteld en geniet van de prachtige beekdalen!

Beekdalen
Je route gaat van start bij Natuurkampeerterrein ’t Beekdal, een toepasselijke plek voor de prachtige natuurwandeling die je vandaag gaat maken. Ook de naam is niet toevallig gekozen: de Strijbeekse Heide, waar je route overheen voert, ligt op de hoger zandgronden tussen de beekdalen van de Chaamse en Strijbeekse beek. De heide werd vanaf 1932 deels beplant met naaldhout en deels omgevormd tot landbouwgebied. Nu wordt het gebied steeds meer in ere hersteld.

Vennen
Een aantal vennen bleven gespaard, die worden regelmatig uitgebaggerd om ze te in stand te houden. Tijdens je route kom je er regelmatig eentje tegen. Houd even halt en geniet van het uitzicht. Rond de vennen groeien zeldzame planten als veenpluis, kleine veenbes, dopheide, lavendelhei, klokjesgentiaan en beenbreek. Rondom het glinsterende water van de vennen tref je de boomvalk, kuifeend, wintertaling en dodaars aan. Op de terugweg kom je de mooie beekdalen tegen waar het gebied bekend om staat.

Adres

Route.nl

Chaam

Uitjes in de buurt

Reviews van Strijbeekse Heide

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.