Sittard

Sittard

Maak kennis met Stadspark Sittard, de heerlijk rustige groene long van Sittard. En wandel daarna de Kollenberg op voor een prachtig uitzicht.

Monumentaal park
De route begint in stijl: bij Buitenplaats De Vief Heringe. Deze gezellige horecalocatie is gevestigd in de Ophovenermolen, een molen waarvan de geschiedenis teruggaat tot de veertiende eeuw. Het huidige gebouw stamt uit de achttiende eeuw. Het Stadspark Sittard is in 1933 gereed gekomen, het was een werkverschaffingsproject. Het prachtige park is sinds 2000 een rijksmonument. Je loopt hier in het dal van de Geleenbeek, een waterloop die je een stukje volgt.

Kollenberg
Na een tijdje wandel je de Kollenberg op, een heuveltje dat rijk is aan historie. Op het hoogste punt werd hier in 1675 de Sint-Rosakapel gebouwd. Dit kapelletje is gewijd aan Rosa van Lima, de beschermvrouwe van Sittard. Ten tijde van de bokkenrijders kwamen in de kapel vaak rovers samen. Via de aangrenzende villawijk loop je terug naar De Vief Heringe. Een mooi décor voor een wandeling. En een film: hier zijn enkele scènes opgenomen voor de film Flodder.

Adres

Route.nl

Sittard

Uitjes in de buurt

Reviews van Sittard

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.