Simpelveld

Simpelveld

Mooier wandelen dan in het Zuid-Limburgse heuvellandschap kan eigenlijk niet. Laat je verrassen door de omgeving van Simpelveld en de prachtige, glooiende natuur.

Wandelen vanaf Simpelveld
Het startpunt van deze wandelroute is Bungalowpark Simpelveld, dat middenin het glooiende Zuid-Limburgse landschap ligt. Blijf gezellig een nachtje slapen in een van de bungalows en laat je ’s morgens wekken door het geluid van fluitende vogeltjes. Bij het bijbehorende restaurant kun je terecht voor een lekker bourgondisch hapje en een drankje, denk bijvoorbeeld aan typisch Limburgs zuurvlees.

Bezienswaardigheden onderweg
Simpelveld ligt aan de zogenaamde Miljoenenlijn, de spoorlijn die in 1934 is aangelegd voor het transport van steenkool uit de mijnen. Tegenwoordig wordt de spoorlijn nog steeds gebruikt als toeristische attractie. Er rijdt een stoomtrein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij en dat heeft gezorgd voor een groei van Simpelveld. Onderweg kun je nog even uitrusten bij Herberg de Bernardushoeve in Voerendaal of bij Brasserie Eyserhof in Eys.

Limburgse heuvellandschap
Simpelveld ligt prachtig aan de voet van het heuvelland: dit is de poort tot de hellingen van het zuiden. De omgeving van Simpelveld is glooiend en er zijn holle wegen en stukjes hellingbos. De omgeving van Simpelveld is bij uitstek geschikt om te wandelen. Het Heuvelland maakt deel uit van een natuurgebied dat zich uitstrekt tot ver buiten de landsgrenzen. Het gebied wordt gezien als hét paradijs voor wandelaars en fietsers. Het glooiende landschap, dat typerend is voor dit uitgestrekte natuurgebied, biedt een scala aan mogelijkheden voor wielrenners, mountainbikers, hardlopers, ruiters, wandelaars en fietsers. Iedereen maakt dankbaar gebruik van het unieke landschap. Geniet van de prachtige panorama’s. Het lijkt net alsof je in het buitenland bent!

Adres

Route.nl

Simpelveld

Uitjes in de buurt

Reviews van Simpelveld

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.