Sellinger Bossen

Sellingen

Wandelen in het Groningse Westerwolde, wat een heerlijke plek om te wandelen! Het gebied is rijk aan bossen en groen, een regio waar je prachtig kunt wandelen en fietsen. Deze route leidt je langs de Sellinger Bossen.

Startpunt: Sellingen
Het startpunt van deze wandelroute ligt bij Restaurant De Ruiten Aa/ De Bronzen Eik. Hier kun je voor of na je wandeling terecht voor een lekkere kop koffie of een smakelijke lunch. Vanuit hier trek je erop uit en ontdek je de groene omgeving van Sellingen, een dorpje dat langs de Ruiten Aa ligt. Het is een esdorp dat in de middeleeuwen ontstond. Het is een langgerekte plaats met dorpse huizen en mooie boerderijen. Vanaf het restaurant wandel je westwaarts om naar de Sellinger Bossen te gaan.

Sellinger Bossen
Het gebied waar je loopt was vroeger een heideveld en is in de jaren dertig ontgonnen voor werkverschaffing. Het heideveld is omgezet in landbouwgrond en bossen en zo ontstonden de Sellinger Bossen. Een gedeelte van de bossen wordt tegenwoordig gebruikt voor waterwinning. De Ruiten Aa is in de jaren zestig gekanaliseerd, maar in de jaren negentig hermeanderd in het kader van natuurontwikkeling.

Kunst in de natuur
Langs de Ruiten Aa staat een opvallende natuurkijkheuvel met daarop een kunstwerk van kunstenaar Adriaan Nette. Dit ‘Theater van de Natuur’ is draaibaar, zodat je op verschillende manieren naar het landschap om je heen kunt kijken. Op de traptreden staan gedichten van onder meer Adriaan Morriën, Harry Muskee, Def P en Kees Stip.

Adres

Route.nl

Sellingen

Uitjes in de buurt

Reviews van Sellinger Bossen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.