Schagen

Schagen

De West-Friese Omringdijk is de enige monumentale dijk ter wereld – natuurlijk ligt die in Nederland. Als je weet waar je naar moet kijken lees je de historische strijd tegen het water af aan het landschap.

Woeste gronden
Je wandelroute gaat van start bij Automuseum Schagen, waar verschillende automerken uit Europa en Amerika staan uitgestald. Drink een kopje koffie en loop even door het museum, de entree is gratis. Daarna wandel je de West-Friese polder in, langs tal van watertjes. Het is een genot om in zo’n prachtig landschap te wandelen, zeker als je weet hoeveel werk het gekost heeft om de zee en woeste gronden te temmen.

Omringdijk
Dit gebied staat bekend om zijn weidse uitzichten, hoge Hollandse luchten en kleurrijke bollenvelden. Je komt er ook schilderachtige plaatsjes tegen. De oude buurtschappen en lintdorpjes die hier na de inpoldering verrezen, zoals Sint Maartensbrug, zijn de moeite waard. Via het Schagerwiel wandel je terug, Schagen in. Het tracé van de West-Friese Omringdijk toont hier aanwijzingen van de historische strijd tegen het water: bochten en een wiel duiden op dijkdoorbraken. Bijzonder om mee te maken!

Adres

Route.nl

Schagen

Uitjes in de buurt

Reviews van Schagen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.