Renswoude

Renswoude

In het buitengebied van Renswoude vind je verrassend veel cultuurhistorie. Midden in de polder liggen enkele forten van de Grebbelinie. En aan de rand van het dorp loop je over het landgoed van Kasteel Renswoude.

Het Schalm
De route begint op Fort aan de Buursteeg uit 1786. Vanuit hier wandel je naar de nabijgelegen Linie van de Juffrouwwijk, een verdedigingswerk uit de achttiende eeuw. De hoofdpost van deze linie wordt sinds 1843 doorsneden door de spoorlijn Arnhem-Utrecht. Er liggen enkele kazematten uit de Tweede Wereldoorlog. Tussen de graslanden, kleine bospercelen en akkers wandel je een stukje langs de Munnikenbeek. Aan de rand van Renswoude kom je langs twee oorlogsmonumenten.

Gran Canal
Rondom Kasteel Renswoude wandel je door een idyllische omgeving van oude boerderijen, houtwallen en laaglandbeken. Het kasteel dateert uit 1350. Je kunt even een blik op de voorkant werpen en dagdromen. In het kasteelbos passeer je bij een driesprong drie monumentale Italiaanse bankjes uit 1900. Vervolgens loop je een stuk over de lommerrijke Grebbelinie. Links ligt Gelderland, rechts de provincie Utrecht. Bij Restaurant Grebbelounge geniet je van iets lekkers.

Adres

Route.nl

Renswoude

Uitjes in de buurt

Reviews van Renswoude

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.