Renderklippen

Epe

Op zoek naar de schaapskudde op de heide van de Renderklippen! Buiten schapen kun je hier ook andere dieren tegenkomen, zoals edelherten, reeën, dassen en boommarters.

Schaapskudde Renderklippen
Nog even een kopje koffie bij Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal en dan: op pad. Je loopt door de naaldbossen naar de prachtige glooiende heide van de Renderklippen. De hoogteverschillen op de met heide begroeide stuwwallen geeft je wandeling ineens extra cachet. De Renderklippen is een van de stilte plekken van Nederland. De Schaapskudde Epe-Heerde laat hier zo’n 130 Veluwse Heideschapen grazen, een ras dat bijna verdwenen was. De herder maakt graag een praatje met je als je hem tegenkomt!

Stuifduinen
De Veluwe is in de ijstijd ontstaan door gletsjers die stuwwallen opwierpen, daarna volgden in de middeleeuwen grote zandverstuivingen door boskap. De Renderklippen zijn stuifduinen uit deze tijd, de naam betekent dan ook op- en neer gaande heuvels. Grafheuvels herinneren aan vroeger tijden. Door de bossen rond de heide wandel je weer terug naar je startpunt. Schuif hier aan voor een heerlijke pannenkoek, dat gaat er wel in zo onderhand! Er is ook een leuk terras met speeltuin.

Adres

Route.nl

Epe

Uitjes in de buurt

Reviews van Renderklippen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.