Reestdal

Balkbrug

In het Reestdal kun je onbekommerd door de natuur en de dorpjes wandelen. Deze route neemt je mee door pittoreske buurtschappen en langs De Star, een oude molen met verhaal.

De Haardennen
Na een drankje en hapje bij Brasserie De Boerderij loop je meteen de Haardennen in, een natuurgebiedje dat bestaat uit heidevelden en oude stuifheuvels die begroeid zijn met naald- en loofbomen. Het is heerlijk om hier in de stilte te wandelen. Even later loop je het fraaie dorpje Balkbrug in. Dit dorp dankt zijn naam aan een balk die hier onder een brug over de Dedemsvaart lag.

De Reest
Net voorbij buurtschap Den Kaat steek je de Reest over. Dit kronkelige riviertje vormt over enkele tientallen kilometers de grens tussen Overijssel en Drenthe. Je loopt hier door een kleinschalig landschap met de oogstrelende natuur. Even verderop kom je door Den Huizen, een oud maar bijzonder mooi buurtschap dat bestaat uit vier karakteristieke boerderijen. Bij Brasserie & Camping Si-Es-An geniet je verder van de rust van het Reestdal.

Molen de Star
Net buiten de bebouwde kom van Balkbrug wandel je langs De Star, een korenmolen uit 1848. In 1882 werd de molen door de bliksem getroffen en brandde hij grotendeels af. Nog in hetzelfde jaar werd de molen hersteld, waarbij gebruik werd gemaakt van onderdelen van een oude molen uit Deventer. Tot 1974 stond de molen aan kanaal de Dedemsvaart. Een puntertje kon de molen invaren om het graan te lossen. In 1975 is de molen 500 meter verplaatst naar zijn huidige locatie.

Adres

Route.nl

Balkbrug

Uitjes in de buurt

Reviews van Reestdal

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.