Ravenstein

Ravenstein

Ravenstein leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling. Je kunt er heerlijk door het historische stadshart struinen. In het buitengebied loop je door de polders en de uiterwaarden langs de Maas.

Sint-Luciakerk
De route start bij Hotel De Keurvorst. Deze gezellige stadsherberg ligt midden in het pittoreske oude stadshart van Ravenstein. Je ziet hier o.a. de Sint-Luciakerk uit 1735, hij is gebouwd met de opbrengsten van een loterij. In de Sint-Luciastraat staan veel oude monumentale panden, het lijkt wel alsof je hier terug de tijd in loopt. Het Raadhuis is een achttiende-eeuwse patriciërswoning, de Kasteelsepoort is het enige overblijfsel van het in 1818 gesloopte middeleeuwse Kasteel Ravenstein.

Maasdijk
In de uiterwaarden langs de Maas is het heerlijk rustig wandelen over het voetpad. Je geniet hier optimaal van de ongerepte natuur langs de rivier. Onderaan de Maasdijk zie je enkele karakteristieke oude boerderijen. In Neerlangel kom je langs de Sint-Jan de Doperkerk, het tufstenen muurwerk van de toren dateert nog uit het oorspronkelijke elfde-eeuwse kerkgebouw. Vanaf de Stationssingel kijk je uit over de gracht die ooit deel uitmaakte van de gesloopte stadsvesting.

Adres

Route.nl

Ravenstein

Uitjes in de buurt

Reviews van Ravenstein

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.