Ravenstein en Maas

Ravenstein

In de polders langs de Brabantse Maas maak je een mooie wandeling. Over de Maasdijk loop je vervolgens naar het historische hart van Ravenstein.

Sint-Rochus
Je loopt al snel Deursen en Dennenburg door, twee pittoreske dorpjes waarin je enkele prachtige boerderijen ziet. De Sint-Rochuskapel stamt uit 1745. Over autoluwe dijkjes wandel je vervolgens door de polders. Tussen de bomen door kijk je uit over graslanden en akkers. Even uitwaaien en je hoofd leegmaken. In Dieden passeer je de Stella Polaris, ofwel Poolster: een korenmolen uit 1865.

Middelwaard
Langs de Maas is het prachtig wandelen, terwijl je uitkijkt over het kabbelende water en de langzaam voortgaande schepen. Je loopt door de Middelwaard, een ongerept natuurgebiedje. In Ravenstein kom je langs de Kasteelsepoort, het enige overblijfsel van het in 1818 gesloopte middeleeuwse Kasteel Ravenstein. In de Sint-Luciastraat zie je veel monumenten, zoals de Sint-Luciakerk uit 1735: hij is gebouwd met de opbrengsten van een loterij. Bij Hotel De Keurvorst is het tijd voor iets lekkers. Je kunt hier een overnachting boeken om ook de volgende dag te kunnen genieten van deze omgeving.

Adres

Route.nl

Ravenstein

Uitjes in de buurt

Reviews van Ravenstein en Maas

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.